اردشیر یار احمدی، معاون برنامهریزی توسعه منابع اداره شیلات بوشهر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خطوط، در رابطه با میزان تولید آبزیان در این استان عنوان کرد: در استان بوشهر با 900 کیلومتر مرز آبی 37 تعاونی صیادی و حدود 10 هزار هکتار میگو پرورشی سالانه حدود 100 هزار تن محصولات آبزی صید میشود که از این مقدار حدود 25 هزار تن به خارج از کشور صادر میشود وحدود 125 میلیون دلار ارزآوری دارد که سال به سال هم میزان تولید و این رقم در حال افزایش است. در حال حاضر میگو پرورشی محصول اصلی صادراتی استان بوشهر است که سالانه بالغ بر 30 هزار تن تولید میشود.
یار احمدی درباره ظرفیت ارزآوری این بخش در اقتصاد کشور گفت: تنها خواسته من از مسئولین این است که تسهیلات با سود کم به این بخش اختصاص دهند تا ما شاهد رشد تولید و افزایش صادرات و تحقق ظرفیت در نظر گرفته شده در پایان برنامه هفتم توسعه باشیم.
وی ادامه داد: در سال 1401، 38 هزار تن میگو تولید شد که 24 هزار تن آن به خارج از کشور صادر گردید و مابقی در بازار داخلی به مصرف رسید. برنامهریزی ما افزایش تولید سالانه است و قدم دوم ما افزایش تولید ماهیهای قفسی میباشد که بر اساس پایه 200 تن در سال شروع کردهایم که هر سال در حال افزایش است. در حال حاضر16 مزرعه پرورش ماهیهای دریایی داریم که در حوزه تولید فعال هستند. تمام ارکان تولید آبزیان دریایی ماهی و میگو در استان بوشهر از کارخانه غذا، مراکز تکثیر و پرورش وجود دارد که بعد از فرآوری محصولات به بازارهای داخلی و خارجی صادر میشود.
تفاوت فاحش سرانه مصرف آبزیان با میزان استاندارد
معاون برنامهریزی توسعه منابع اداره شیلات بوشهر تصریح کرد: حدود 6000 نفر در بخش پرورش آبزیان 14000 نفر در حوزه صید و صیادی مشغول به کار میباشند. ظرفیت ما به طور دائم در حال افزایش و مشکل عمده ما کمبود تسهیلات دولتی است، چرا که روز به روز به قیمت اجناس پایه اضافه میشود و ما نیاز به تسهیلات با سود کم داریم تا بتوانیم این منابع را به تولید تزریق کنیم و میزان تولید را دراین استان بالا ببریم. در حوزه مصرف آبزیان نیز بر اساس میزان مصرف 300 کیلوگرم در سال، در استان بوشهر باتوجه به ساحلی بودن، سرانه مصرف 20 کیلوگرم برای هر نفر است.
ظرفیت تولید غذای آبزیان ما به صورت کامل ۸۰ هزار تن است که امیدواریم در پایان برنامه هفتم توسعه به تولید ۱۰۰ هزار تن برسیم.
وی در پاسخ به نحوه تامین خوراک آبزیان برای پرورش گفت: یکی از ارکان اصلی پرورش آبزیان خوراک آنها میباشد. در استان بوشهر شش کارخانه تهیه و تولید غذا فعال هستند که به صورت مرتب در حال افزایش تولید و فضای خود هستند. ظرفیت تولید غذای آبزیان ما به صورت کامل 80 هزار تن است که امیدواریم در پایان برنامه هفتم توسعه به تولید 100 هزار تن برسیم.
یار احمدی درباره ظرفیت ارزآوری این بخش در اقتصاد کشور گفت: چنانچه ما بتوانیم از تسهیلات کم بهره استفاده و آنها را به تولید تزریق کنیم میتوانیم از 122 میلیون دلار به 250 میلیون دلار ارتقا دهیم. تنها خواسته من از مسئولین این است که تسهیلات با سود کم به این بخش اختصاص دهند تا ما شاهد رشد تولید و افزایش صادرات و تحقق ظرفیت در نظر گرفته شده در پایان برنامه هفتم توسعه باشیم.